Waarom een luisterboek?  

Als je leest én luistert leer je beter lezen, want klanken en letters komen zo samen. Als je lezen haat, is luisteren gewoon leuk! Want als lezen erg veel moeite kost, kan je al luisterend toch genieten van een verhaal.  

 

Hoe luisteren?  

1) Luisterverhalen  

Op het Makkelijk Lezen Plein en bij de jeugddvd’s verzamelen we voor jullie een aantal fantastische verhalen op cd. Leuk voor het slapen gaan of in de auto. Je wordt meegevoerd in een spannend of grappig verhaal.  

Neem er zeker eens eentje mee!  

 

2) Daisy Online 

Ken jij de anderslezen-app al?  

Met deze gratis app maak je in een handomdraai een hippe Daisy-speler van je tablet of smartphone! Je kan genieten van dezelfde voordelen als bij een klassieke Daisy-speler: je kan het boek trager of sneller laten voorlezen, stiekem vooruit bladeren en nog veel meer. 

De app is automatisch verbonden met de Mijn Luisterpunt-boekenplank, zo kan je meteen beginnen lezen nadat je een boek hebt aangevraagd. Je kan je Daisy-boeken streamen, maar ook downloaden, zodat je ze altijd en overal kan lezen!  

Hoe ga je te werk? 

  1. Word lid van de luisterpuntbibliotheek, maak daarvoor hier een account aan 

  2. Download de anderslezen-app uit de App Store of Play Store  

  3. Open de app en log in met het lenersnummer dat je van Luisterpunt kreeg als gebruikersnaam. Als wachtwoord gebruik je je geboortedatum. Je komt terecht op je boekenplank en kan meteen beginnen lezen!

  4. Je kan tot 5 boekjes op je boekenplankje zetten. 

Lukt dit niet vraag dan aan een medewerker van de bib om even te helpen.   

Lees er meer over op de Ikhaatlezen website.