Ontdek hoe je materialen kan ontlenen van andere bibliotheken.

Materialen die wij niet bezitten - raadpleeg eerst onze webcatalogus - kan je aanvragen bij andere Vlaamse openbare bibliotheken (interbibliothecair leenverkeer, IBL).

Je betaalt hiervoor € 2,50 per document. Gemiddelde leveringstermijn is 7 werkdagen.

Vul het aanvraagformulier in. Je krijgt een bericht wanneer je boek of dvd beschikbaar is.

Het is wel zo dat heel recente of zeer populaire materialen dikwijls niet worden uitgeleend, hiermee kan je best rekening houden bij je aanvraag.

Een interbibliothecaire aanvraag (IBL) kan ook gericht worden aan niet-openbare of buitenlandse bibliotheken. In dit geval overleggen we met de betreffende bibliotheek en met de aanvrager vooraf over de te betalen kosten.