Livre
Néerlandais

Buitenaards : het eerste teken van leven van een buitenaardse beschaving

Abraham Loeb (auteur)

Buitenaards : het eerste teken van leven van een buitenaardse beschaving

Bespreking door een vooraanstaand sterrenkundige van zijn idee dat een in 2018 in ons zonnestelsel waargenomen object afkomstig zou kunnen zijn van een buitenaardse beschaving.
Sujet
Exobiologie
Titre
Buitenaards : het eerste teken van leven van een buitenaardse beschaving
Auteur
Abraham Loeb
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Extraterrestrial : the first sign of intelligent life beyond earth
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2021
270 p. : ill.
ISBN
9789044643268 (paperback)

Commentaires

De auteur is een vooraanstaande Israëlisch-Amerikaanse astronoom, hoogleraar aan Harvard University. Hij trekt grote aandacht met zijn idee dat (een deel van) een buitenaards ruimtevaartuig in ons zonnestelsel is geweest. Daar gaat dit boek over. Het betreft het vreemde gedrag van een object, in oktober 2017 gedurende 11 dagen waargenomen, dat de naam 'Oumuamua' kreeg. De gevestigde orde van astronomen verklaart het vreemde gedrag op andere manieren (asteroïde of komeet) en moet weinig hebben van Loebs idee van een groot dun 'zonnezeil' van een intelligente, buitenaardse beschaving. Loeb belicht welke implicaties het voor wetenschap, religie en de mens heeft als zijn hypothese juist is. Hij beschrijft ook zijn jeugd en levensloop, gaat in op de manier waarop wetenschappers te werk gaan en met gecompliceerde theorieën het heelal proberen te beschrijven, maar weinig oog hebben voor de mogelijkheid van andere beschavingen met een grote technologische ontwikkeling. Interessant voor een br…Lire la suite

À propos de Abraham Loeb

CC BY-SA 4.0 - Image by Aviloeb

Abraham Loeb (en hébreu : אברהם לייב), habituellement nommé Avi Loeb (אבי לייב), né en 1962, est un physicien théoricien américano-israélien. Il travaille dans les domaines de l'astrophysique et de la cosmologie.

Il est actuellement professeur d'astronomie, directeur de l'Institute for Theory and Computation (ITC, en français Institut de théorie et de calcul) à l'Université Harvard et membre de l'Académie américaine des arts et des sciences depuis 2012.

Biographie

Né en Israël, Abraham Loeb participa en 1980 au programme Talpiot (he), programme de service militaire aménagé au profit des meilleurs étudiants, avant d'obtenir en 1986, à l'âge de 24 ans, son Ph.D. en physique des plasmas à l'Université hébraïque de Jérusalem. Entre 1988 et 1993, Lo…En lire plus sur Wikipedia