Boek
Nederlands

De stenen hemel

N.K. Jemisin (auteur), Lia Belt (vertaler)
Na het redden van Castrima is Essun met de overlevenden onderweg naar Rennanis, haar dochter Nassun ook. Beiden hebben ze een doel en beiden hebben hiervoor de krachten van de obelisken nodig.
Titel
De stenen hemel
Auteur
N.K. Jemisin
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The stone sky
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2019
349 p. : kaart
ISBN
9789024580477 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Na het redden van Castrima, maar helaas met het verwoesten van hun onderkomen, is Essun met de overlevenden onderweg naar Rennanis. Haar dochter Nassun is samen met Schaffa ook onderweg. Beiden hebben ze een doel, beiden hebben ze hiervoor de krachten van de obelisken nodig, maar de één wil de aarde redden, de andere verwoesten. En allebei hebben ze gelijk. Een geweldig slot van ‘De gebroken aarde’-trilogie*. In dit deel valt alles op zijn plek. Verteld vanuit Hoa volgen we Essun, Nassun en blikken we met Hoa terug op hoe het allemaal begon. Een prachtige emotionele reis over mensen, de orogenes, die alleen maar ergens bij willen horen, maar die veracht worden om wat ze zijn. En over de band tussen moeder en dochter, die sterker is dan alles. Zich afspelend in een tot de verbeelding sprekende apocalyptische wereld, met mooie personages met sterke persoonlijkheden en rauwe emoties, intrigerende magie, een zeer verrassend plot en een bevredigend einde. Een origineel verhaal wat je bijbl…Lees verder

Over N.K. Jemisin

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Laura Hanifin

Nora K. Jemisin is een Afrikaans-Amerikaans schrijfster van speculatieve fictie, voornamelijk fantasy en sciencefiction. Ze debuteerde in 2010 met The Hundred Thousand Kingdoms, dat genomineerd werd voor een Nebula Award in datzelfde jaar. In 2010 was ze ook een finaliste voor de Hugo en Nebula Awards met haar korte verhaal Non-Zero Probabilities.

Biografie

Jemisin werd geboren in Iowa City en groeide op in New York en Mobile (Alabama). In 1990-1994 studeerde ze aan de Tulane University. Haar M. Ed behaalde ze aan de University of Maryland, College Park.

Jemisin is een voormalig lid van de in Boston gevestigde schrijfgroep BRAWLers en tevens een lid van de Altered Fluid. Ze heeft een aantal korte verhalen gepubliceerd en debuteerde in 2010 met haar roman The Hundred Thousand Kingdoms.

Naast haar carrière als schrijfster werkt Jemisin als raadgever.

Werk

Lees verder op Wikipedia