Boek
Nederlands

De Obeliskpoort

N.K. Jemisin (auteur), Lia Belt (vertaler)
Essun, een Orogone met speciale krachten, moet het Stilte-continent redden, maar zij wordt vooral in beslag genomen door de ontvoering van haar dochter en andere persoonlijke tragedies.
Titel
De Obeliskpoort
Auteur
N.K. Jemisin
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The obelisk gate
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2019
350 p. : kaart
ISBN
9789024580453 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Het nieuwe Vijfde Seizoen, uitbarsting van de aarde die is veroorzaakt door Alabaster Tienring, dreigt het hele Stilte-continent voor duizenden jaren stil te leggen. Essun, een Orogene die de aarde met haar wil kan manipuleren, moet het werk van Alabaster voortzetten. Maar is dit om de aarde te redden of te verwoesten? Hoe dan ook, ze heeft geen keus. Maar hiervoor moet ze connectie maken met de krachtige zwevende obelisken. Haar hoofd is echter bij haar dochter Nassun, die is ontvoerd door haar vader, en ze worstelt nog met alle verliezen die ze heeft meegemaakt in haar leven. Het verhaal gaat verder waar het aan het eind van deel 1 gebleven was. Dit keer verteld door voornamelijk Essun en dochter Nassun. Alhoewel minder intrigerend dan het eerste deel, is dit deel zeker interessant, omdat een aantal dingen op hun plek vallen. Tevens mooi om te lezen hoe de personages zich ontwikkelen, vooral Schaffa en Hoa zijn hier verrassend. Verder is de wereldopbouw weer prachtig en is het fasci…Lees verder

Over N.K. Jemisin

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Laura Hanifin

Nora K. Jemisin is een Afrikaans-Amerikaans schrijfster van speculatieve fictie, voornamelijk fantasy en sciencefiction. Ze debuteerde in 2010 met The Hundred Thousand Kingdoms, dat genomineerd werd voor een Nebula Award in datzelfde jaar. In 2010 was ze ook een finaliste voor de Hugo en Nebula Awards met haar korte verhaal Non-Zero Probabilities.

Biografie

Jemisin werd geboren in Iowa City en groeide op in New York en Mobile (Alabama). In 1990-1994 studeerde ze aan de Tulane University. Haar M. Ed behaalde ze aan de University of Maryland, College Park.

Jemisin is een voormalig lid van de in Boston gevestigde schrijfgroep BRAWLers en tevens een lid van de Altered Fluid. Ze heeft een aantal korte verhalen gepubliceerd en debuteerde in 2010 met haar roman The Hundred Thousand Kingdoms.

Naast haar carrière als schrijfster werkt Jemisin als raadgever.

Werk

Lees verder op Wikipedia