Boek
Nederlands

Meisje van me

Ilse Ruijters (auteur)
Een echtpaar, dat een coachingsbedrijf runt, vraagt een jonge vrouw hun draagmoeder te zijn; na de geboorte van de baby blijkt de draagmoeder met het kind verdwenen te zijn.
Titel
Meisje van me
Auteur
Ilse Ruijters
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2019
319 p.
ISBN
9789026342745 (paperback)

Besprekingen

De Mindset Academy loopt uitstekend. Uitspraken als ‘Jij hebt de controle’ en ‘total commitment’ rollen dagelijks uit de mond van het succesvolle echtpaar Tom en Amber. Een smetje moet worden weggewerkt: Amber is onvruchtbaar dus dan maar een draagmoeder. Als de baby eindelijk kan worden opgehaald in het ziekenhuis, is de draagmoeder met het kind verdwenen. Vanaf dat moment komt alles in een stroomversnelling. De schrijfster gebruikt meervoudig perspectief om de spanning erin te houden en langzaamaan krijgen we steeds meer informatie over de hoofdpersonen. Helaas zijn die in beginsel nogal cliché. Tom is een gevoelloze man, uit op geld en macht. Zijn vrouw Amber gaat daar gewillig in mee. Hun vrienden Alec en Judith zijn nog een graadje erger. Hier en daar worden wat seksscenes toegevoegd met vooral gewillige vrouwen en er wordt met wat Bijbelse motieven gestrooid. De slechteriken blijven slecht en nietsontziend. Er steken alleen twee vrouwen bovenuit, Amber en haar zus die ongeloof…Lees verder

Over Ilse Ruijters

CC BY 3.0 - Foto van/door whyilovethisbook

Ilse Ruijters (24 juni 1979) is een Nederlandse schrijfster van psychologische thrillers.

Biografie

Ruijters wilde als kind al schrijfster worden. Nadat ze in 2008 de IVIO Andries Greinerprijs won, besloot ze haar droom waar te maken. Van het prijzengeld kocht ze een laptop en schreef ze zich als freelancer in bij de Kamer van Koophandel. Het duurde nog zes jaar voordat haar eerste boek verscheen.

Haar debuut, De onderkant van sneeuw, won de Hebban Thriller Debuutprijs 2015. Haar tweede boek, Later als ik dood ben, won de Hebban Thriller Award 2017 en stond op de shortlist van de Gouden Strop 2017.

In Ruijters’ psychologische thrillers staat het thema ‘dader – slachtoffer’ centraal. Stuk voor stuk zijn Ruijters’ personages zowel het een als het ander.

Behalve boeken schrijft Ruijters columns, werkt ze als freelance tekstschrijfster en geeft ze schrijftrainingen.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia