Boek
Nederlands

Het gouden boek van Aap & Mol

Gitte Spee (auteur)
+1
Het gouden boek van Aap & Mol
×
Het gouden boek van Aap & Mol Het gouden boek van Aap & Mol

Het gouden boek van Aap & Mol

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundeling van drie verhalen over Aap en Mol. Aap wil graag naar zee, maar valt onderweg in het hol van Mol. Als Mol op bezoek gaat bij Aap, denkt hij dat de bergen molshopen zijn. En samen bouwen Aap en Mol een nieuwe hut zodat Aap droog blijft. Prentvertelling met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Bevat
Aap & Mol gaan naar zee
Aap & Mol in de bergen
Aap & Mol bouwen een hut
Titel
Het gouden boek van Aap & Mol / verhaal en tekeningen Gitte Spee
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Het gouden boek van Aap en Mol
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2021
133 p. : ill.
ISBN
9789047628804 (hardback)

Besprekingen

Een bundel in de serie 'Het gouden voorleesboek' met drie eerder uitgegeven prentvertellingen over de vrienden Aap en Mol. In ‘Aap & Mol gaan naar zee’* (2011) wil Aap graag naar de zee. Onderweg valt hij in het hol van Mol. Mol gaat met Aap mee en ze worden dikke vrienden. Als Mol heimwee krijgt, gaan ze samen terug naar het bos. In ‘Aap & Mol in de bergen’** (2011) is Mol op bezoek bij Aap en ziet in de verte hoge bergen. Hij denkt dat het grote molshopen zijn en wil erheen. In ‘Aap & Mol bouwen een hut’*** (2012) wordt Aap helemaal nat in zijn hut als het regent. Als het weer droog is, bouwt hij samen met Mol een nieuwe, dichte hut. Maar hoe moet dat met zijn prachtige uitzicht? De met krijt, potlood en inkt omlijnde illustraties met zachte kleuren variëren in grootte en zijn dromerig, sfeervol en ontroerend. Een mooi detail is dat boekenwurm Mol onder alle omstandigheden een boek bij zich draagt. Drie leuke verhalen over vriendschap en nieuwsgierigheid die uitnodigen tot meerdere …Lees verder

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen