Strip
Nederlands

Vriendin aan het lijntje

Dubuc (scenarist), Delaf (illustrator)

Vriendin aan het lijntje

Dubuc (scenarist), Delaf (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Jenny, Vicky (allebei knap, maar verschrikkelijk vervelend) en Karin (minder knap en veel te goed) zijn terug! Op het programma van dit derde deel staan knappe jongens, verliefde meiden en (dus) slagen onder de gordel. Auteurs Delaf en Dubuc brengen gags over het leven van vriendinnen die elkaar naar het leven staan als ze in aanmerking komen om een ritje te maken op de motorfiets van John-John.
Titel
Vriendin aan het lijntje
Scenarist
Dubuc
Illustrator
Delaf
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les liens de l'amitié
Uitgever
[Antwerpen]: Dupuis, 2008
46 p. : ill.
ISBN
9789031429165 (paperback)

Besprekingen

Even dreigt scenariste Maryse Dubuc in dit album uit de bocht te gaan, wanneer ze een van haar twee bimbo's te sterk het typische domme blondje laat uithangen. Ze herstelt zich echter snel en keert terug op het pad van de spitante humor die deze reeks tot een topper maakt. De leefwereld van Jenny, de roodharige, en Vicky, de donkerhuidige zwartharige, draait rond kledij, modetrends, gezien worden, geliefd worden en binken op motorfietsen. Te kleine topjes, te strakke broeken of te korte minirokken moeten hun rondingen op hun best etaleren; hoog opgetrokken strings, een navelpiercing en lagen make-up moeten hun domheid camoufleren. Ze kiezen dan wel voor een bestaan als sletjes, hun familie hebben ze niet kunnen kiezen. Vicky kan onmogelijk opboksen tegen een dominante zus, Jenny ontvlucht haar huis en haar aan alcohol verslaafde moeder. De weg waarover ze met hoge hakken tippelen, is zelden bezaaid met rozen en de concurrentie is keihard. Vriendschap tussen twee meiden mag bestaan, zo…Lees verder
Een strip over drie schoolmeisjes in een high-school-omgeving. Twee zijn sexy, mooi en gemeen. Jenny pakt John-John, het vriendje van Vicky, af en Vicky probeert hem op alle mogelijke wijzen weer terug te krijgen. De derde, Karin, lang, lelijk en naïef, is bevriend met beiden, ofschoon je je af kunt vragen waar die vriendschap uit bestaat. Ze doet alles om de knappe Jenny en Vicky te helpen, ofschoon zij constant door die twee beledigd wordt. John-John is de droom van ieder meisje op school; hij is slank, goed gekleed en heeft een fraaie motorfiets. Maar waarom zet hij zijn helm nooit af? Karin raadt zijn geheim, maar verklapt het niet. Haar vriendje raakt ze kwijt aan een andere knappe meid, maar als John John vertrekt, zal hij Karen zijn enige vriendin noemen. Erg Amerikaanse-schoolmeiden-soap-achtig. Toch is er sprake van enige humor. Vlot lijnenspel. Bij liefhebbers van Amerikaanse schoolmeidensoaps zou dit album het goed kunnen doen.